تحصیل در مقطع کارشناسی در %95 رشته ها به زبان نروژی است. به دلیل اینکه در ایران هیچ آزمون زبان نروژی برگزار نمی شود، شخص نمی تواند در مقطع کارشناسی در رشته هایی که به زبان نروژی است، اقدام نماید.

البته یک آزمونی در سفارت، برگزار می شود که تصمیم گیری در مورد آن هر ساله تغییر می کند. مثلا یک سال برگزار می شود و سال دیگر برگزار نمی شود. و در صورت برگزاری آزمون، هیچ کلاس و دوره ای برگزار نمی شود. و متاسفانه معلم Native یا موسسه مورد تایید کشور نروژ در ایران پیدا نمی شود.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در چند رشته خاص که به زبان انگلیسی هست، می توانید اقدام کنید اما نکته قابل اهمیت این است که کسی نمیتواند ویزا بگیرد.

در سایت سفارت نروژ به صراحت نوشته شده است که زیر مقطع کارشناسی ارشد، امکان ویزا شدن بسیار پایین است.

برای پیدا کردن رشته و دانشگاه در مقطع کارشناسی میتوانید به وبسایت Studyinnorway.no مراجعه کنید و لیست رشته و دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی هست را پیدا کنید.

 

مدارک مورد نیاز جهت اقدام

این مدارک دانشگاه به دانشگاه و رشته به رشته متفاوت است. اما بصورت کلی مدارک زیر مورد نیاز است:

ارائه مدرک زبان انگلیسی:

بیشتر رشته ها در مقطع کارشناسی برای دانشجویان خارجی به زبان انگلیسی ارائه می شود. این بدان معناست که دانشجویان خارجی برای دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس آکادمیک دارند. دقت داشته باشید که در نروژ امکان دریافت پذیرش مشروط یا پذیرش بدون ارائه مدرک زبان وجود ندارد. حداقل نمره آیلتس آکادمیک موردنیاز ۶.۵ در تمامی چهار بخش می باشد.

در بعضی از دانشگاه ها مدارک دیگر مانند PTE و TOEFL Home Edition  برگزار می شود.

شما باید دانشگاه مورد نظر را چک نمایید. به طور مثال بعضی داشگاه ها ذکر کرده اند نمره زبان نباید پایینتر از 6.5 باشد. در این وبسایت شما میتوانید دانشگاه مورد نظر را انتخاب نموده و نمره زبان قابل قبول آن دانشگاه را چک کنید. و باید جوری تاریخ آزمون را مشخص کنید که قبل از ددلاین (deadline) باشد که بتوانید تاییدیه از خود سازمان یا موسسه به دانشگاه بفرستید.

 

آزمون تافل:

آزمون تافل TOEFL که مخفف Test of English as a Foreign Language است یکی از آزمون‌های معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته می‌شود و در صورت کسب نمره‌ی قابل قبول این آزمون متقاضیان می‌توانند از آن در جهت اهداف خود نظیر مهاجرت شغلی و یا تحصیلی استفاده کنند.نمره آزمون تافل تقریبا در بیش از نه هزار دانشگاه در سطح جهان اعتبار داشته و همین ویژگی تافل را به یکی از معتبرترین آزمون‌ها بدل کرده است. اعتبار آزمون تافل به‌صورت رسمی دو سال است، به این معنی که تا دو سال پس از صدور نمره می­‌توان آن را به مرکز مورد نظر ارائه داده و از مزایای آن بهره‌مند شد، اما در صورت گذشتن این مدت باید مجددا در آزمون شرکت کرده و نمره‌ جدیدی را کسب نمایید. برای ثبت نام در آزمون تافل شما باید به وبسایت ETS مراجعه کرده و به بخش TOEFL رفته و اطلاعات خود را برای ثبت نام وارد نمایید و مراحل پرداخت هزینه تافل را انجام دهید. پس از ثبت اطلاعات و تایید در مرحله‌ی بعد شما می‌توانید زمان و مکان امتحان خود را از بین گزینه‌هایی که در پیش روی شما قراردارد انتخاب نموده و با توجه به همین زمان و مکان انتخابی و بعد از پرداخت آزمون تافل، در تاریخ معین برای شرکت در آزمون اقدام نمایید.

آزمون ایلتس:

یا International English Language Testing System یک امتحان زبان انگلیسی است که از اعتباری بین‌المللی برخوردار می‌باشد. این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می‌شود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می‌کند و چهار توانائی Writing،Reading،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می‌شود. البته نمرهٔ قبولی برای این آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می‌شود. 

آزمون پیرسون:

آزمون استاندارد زبان پیرسون مخفف Pearson Test of English مناسب دانشجویان و دانش‌آموزانی است که قصد ادامه تحصیل و مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند. آزمون PTE یکی از آزمون‌های بین‌المللی زبان در دنیا است که مانند آزمون آیلتس (IELTS) و آزمون تافل (TOFEL) دارای اعتبار جهانی بوده و در اکثر کشورها برای ادامه تحصیل و مهاجرت قابل قبول است. این آزمون همانند تافل، با استفاده از کامپیوتر و اینترنتی انجام می‌شود. در PTE، هر چهار مهارت اصلی Writing ،Speaking ،Reading و Listening مورد سوال قرار می‌گیرند. با این که پی‌تی‌ای یکی از معتبرترین آزمون‌های جامع زبان است، اما هر کشور و یا هر دانشگاهی ممکن است آن را نپذیرد. بنابراین قبل از اقدام برای شرکت در آزمون، از پذیرفته شدن آن در کشور مقصد خود اطمینان حاصل کنید.

آزمون تافل هوم ادیشن:

امروزه نسخه دیگری از تافل تحت عنوان تافل هوم ادیشن (TOEFL iBT Home Edition) ارائه شده که کار متقاضیان را راحت‌تر کرده است چرا که می‌توانند از خانه در این آزمون شرکت کنند. این نسخه از تافل توسط بسیاری از دانشگاه‌های سراسر جهان پذیرفته می‌شود و از اعتبار بالایی برخوردار است؛ با این حال برای اطلاع از شرایط و اطلاعات دقیق در این باره لازم است به سایت دانشگاه مقصدتان مراجعه کنید.

  • اگر مدرک زبانتون expire شده، نگران نباشید. میتوانید اقدام کنید (از 11 اکتبر تا 1 دسامبر و بعضی دانشگاه ها تا 15 فوریه).
  • بسته به اینکه چه جایی و چه رشته ای را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید، مدارک و پیش نیازهای عمومی و تخصصی موردنیازهم بسیار متنوع و متغیر می تواند باشد اما بطور معمول مهمترین مدارک یا پیش نیازهای عمومی موردنیاز است.

مهمترین مدارک یا پیش نیازهای عمومی موردنیاز بغیر از مدرک زبان انگلیسی:

  • اصل مدرک و ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم یا پیش دانشگاهی)
  • اصل مدرک و ترجمه رسمی ریزنمرات یا Transcripts آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم یا پیش دانشگاهی)

دقت کنید که مدارک تحصیلی و ریزنمرات تحصیلی از دانشگاههای ایران بایستی ترجمه رسمی به زبان انگلیسی و دارای مهر وزارت دادگستری و امورخارجه باشند.

علاوه بر مدارک ذکرشده در بالا، معمولا پیش نیازهای تخصصی موردنیاز برای هر رشته در هر جایی می تواند بسیار متغیر باشد. پیش نیازهای تخصصی بطور مثال می تواند گذراندن تعداد مشخصی واحد درسی تخصصی در یک زمینه یا زیرشاخه مشخص در دوره کارشناسی تان باشد یا اینکه داشتن معدل کل بالاتر از یک حد مشخص شده باشد. برای اطلاع دقیق و کامل، حتما به سایت دانشگاه یا کالج یا موسسه عالی موردنظرتان بروید و از آنجا همه مدارک و پیش نیازهای موردنیاز را دنبال کنید. تمامی این مدارک اسکن می شود و در سایت موردنظر آپلود می شود. در % 99 مواقع، مدارک مورد نیاز لازم نیست که بصورت فیزیکی فرستاده شود.

اما در چند دانشگاه خاص، تاریخی توسط دانشگاه مشخص میشود که اصل مدرک ترجمه شده فیزیکی که مهر وزارت امور دادگستری دارد، ارسال شود.

نروژ فقط یک بار در سال پذیرش دارد و ترم پاییز است. که معمولا از 1 اکتبر شروع میشود و تا 15 فوریه در چند دانشگاه خاص زمان دارد. ولی اکثر دانشگاه ها در 1 دسامبر ددلاین آنها تمام می شود.

برای اطلاع دقیق به سایت دانشگاه یا موسسه عالی مورد نظر مراجعه کنید و در آنجا مدارک مورد نیاز و ددلاین ها را دنبال کنید.

در زمینه رزومه کاری و Motivition Letter ، دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. یعنی برای بعضی دانشگاه ها ضروروی است که رزومه  و Motivition Letter ارائه شود و برای بعضی دانشگاه ها الزامی نیست.  

 

شرط معدل

دقت هم داشته باشید که برای دریافت پذیرش تحصیلی همیشه اینگونه نیست که شرط معدل خاصی و سن خاصی برقرار باشد. و معدلهای پایین هم توانسته اند که پذیرش بگیرند درنتیجه شانس خود را حتما امتحان کنید.

مدرک مورد تایید

هر مدرکی که مورد تایید وزارت علوم باشد  یعنی چه دانشگاه ازاد، چه دانشگاه پیام نور و چه دانشگاه غیر انتفاعی باشد مورد تایید نروژ است.

شرط سنی

خوشبختانه کشور نروژ، شرط و محدودیت سنی ندارد.

 

گپ تحصیلی

خوشبختانه اگر در رزومه کاری چه مرتبط و چه غیر مرتبط باشد، امکان پذیرش هست. حتی موردی بوده که با 18 سال گپ تحصیلی توانسته اند پذیرش بگیرند.

 

نتیجه پذیرش تحصیلی در نروژ

معمولا از اواسط مارچ (march) تا اواسط ژوئن (june) است.

زمانیکه جواب دانشگاه اعلام شد میتوانید با نامه پذیرش برای سفارت اقدام کنید.

این نوع ویزا، ویزای تحصیلی است. و شما در وبسایت UDI میتوانید لیست مدارک را چک کنید.